Järvi vapaa kortteesta

Saimme lopultakin koko rantakaistaleemme niitettyä kortteesta. Näkymät avartuivat kummasti.

Valitettavasti korte kasvaa takaisin ja jo niitettyjä alueita on saanut niittää uudestaan viikko toisensa jälkeen. Onneksi niittäminen on helpompaa, kun kortteen varsi on kovin ohut ja niitä ei kasva enää aivan yhtä tiheässä kuin aiemmin.


Muutaman vuoden ahkeran niittämisen jälkeen kortteen juuren pitäisi kuolla ja näin on nähtävästi tapahtunut jo ensimmäisenä kesänä niitetyn uimaväylän kohdalta — sinne ei juurikaan kortetta nouse.

Sain niittotyön jälkeen myös Maanmittauslaitokselta tieasiaamme hoitavan henkilön kiinni ja aikataulumme sai hieman kylmää vettä niskaansa. Tienkäynneissä on muutaman kuukauden jono ja ne hoidetaan hakemusjärjestyksessä, eli meidän tietämme katselleen syys- tai lokakuun aikana. Luultavasti myöhemmin kuin aiemmin.

Olisi pitänyt jättää paperit sisään aikaisemmin, mutta luulin asioiden edistyvän nopeasti virastossa. Jatkossa pitää jättää jokaiseen lupahakemukseen muutaman kuukauden puskuri, ettei aikataulu venähdä.

Rakennuslupamme on kuulemma seuraavaksi käsiteltävien pinossa, eli se voi putkahtaa lähiviikkoina.

Kun luvat ovat kunnossa, laitamme isomman pyörän pyörimään. Nyt olemme tehneet vain muutamia tarjouspyyntöjä LVI- ja sähkösuunnittelusta. Ja kokeilleet kepillä jäätä, että saisimmeko kokonaisurakasta hyvän tarjouksen.

Kommentoi