Työt jatkuvat

Vietimme viikonloppua varsin kesäisissä tunnelmissa huvilalla. En ole koskaan ennen huhtikuussa voinut istua saunan terassilla pyyhe päällä vilvoittelemassa kuten kesällä. Mittarissa oli +20C ja aurinko paistoi.

Olimme huvilalla isommalla porukalla, lapsiemme serkut olivat yökylässä. Lasten touhutessa minä ja Sanna saimme muutamia asioita hoidettua.

Rantasauna saatiin talviteloilta. Kytkin vedet päälle ensimmäistä kertaa – ensiksi vettä ei tullut lainkaan ja sitten lattia lainehti. Näin tuli opittua sulkuhanojen oikea avausjärjestys kokemuksen kautta. Sauna oli käyttökunnossa perussiivouksen jälkeen ja lapset sitä ahkerasti käyttivätkin viikonloppuna. Viisi kuudesta lapsesta kävi uimassa, ainoastaan nuorimmaisemme – seitsemän vuotta – tyytyi jalkojen kasteluun. Veden lämpötila ei vastannut ilman lämpötilaa…

Saunan siivoamisen lisäksi tyhjensin kompostoivan vessan ja kannoin isompien lasten ja Sannan kanssa veneen rantaan. Sanna kaivoi tuleville istutuksille valmiita kuoppia odottamaan seuraavaa kertaa ja samalla punnersimme muutaman kiven ylös maasta vietäväksi alapihalle. Saunatupaan varastoimamme ylimääräinen liukuovi laitettiin haettavaksi Tori.fi:in – toivottavasi kelpaa jollekin – ja samalla mittasin saunan edustalta puuttuvan penkin mitat tarjouspyyntöä varten.

Sähkömies oli aloittanut työnsä, ulkovaloista suurin osa oli asennettu. Hyvältä näyttää. Ainoa haaste on, että niiden lukumäärässä oli käynyt laskentavirhe ja meidän pitäisi ostaa vielä kuusi uutta pollaria. Näistä kahdelle ei tule edes sähköjohtoja, joten asioita joutuu hieman selvittämään puhelimessa sähkömiehen kanssa. Samoin on epäselvää, että kuinka nämä pollarit valaisevat ja mistä ne saa päälle. Mutta eihän kysyvä tieltä eksy, eli puhelun jälkeen lienen hieman viisaampi.

Muut työt eivät olleet edenneet, edessä on puhelukierros tekijöille.

Kommentoi