Sisätyöt jatkuvat

Tammikuu on mennyt huvilaprojektin osalta pitkälti kalustesuunnittelussa. Olemme istuneet muutaman palaverin sisustussuunnittelijamme Kristiinan kanssa ja nyt alkavat osaset olla tarjousten hyväksyntää vaille valmiita. Osa on jo tilattu, mutta esimerkiksi ruokapöydän tuoleja vielä etsitään.

Kalusteiden lisäksi olemme hankkineet keittiöstä tarjouspyynnöt ja valinneet puuseppäyrityksen sitä tekemään. Kodinkoneista on löytynyt ainoastaan liesitaso, joten siihen panostetaan lähipäivät.

Huvilalla sisätyöt jatkuvat. Vielä ei ole kuulemma isompaa edistystä, mutta tavaraa on saapunut iso nippu paikalle ja pian alkaa pinnat olla lopullisessa kunnossa.

Ulkopuolella katseet ovat kääntyneet jo saunan tekemiseen ja siitä on ensimmäinen tarjous jo pöydällä. Vanha mökki olisi tarkoitus purkaa pakkasten aikana, joten se pitäisi käydä tyhjentämässä omalta osaltaan lähiviikkoina.

Tie on valmis ja perustuksia työstetään

Työmaamme lähti etenemään joulun jälkeen vauhdilla. Lyhyen, mutta kylmän pakkasjakson aikana tiet jäätyivät Lohjansaaressa. Näin pystyimme tilaamaan uuden tiemme teon ilman suurempia pelkoja vanhan tien uppoamisesta saviseen peltoon.

Tie syntyikin muutamassa päivässä. J. Saarion maarakennusfirma toi paikalle noin 750 tonnia mursketta ja hiekkaa. Tämä määrä tavaraa kun leviteltiin reilun sadan metrin matkalle, tie oli viimeistä pintasilausta vaille valmis. Ja tämä silaus saa odottaa rakentamisen loppuvaihetta, niin ei tarvitse tehdä sitä kahta kertaa.

Samassa yhteydessä raivattiin huvilan alue pintamaasta. Kävin arkkitehtimme Janin kanssa päättämässä huvilan lattian koron. Samalla päädyttiin tekemään perustukset muuraamalla harkoista. Olisin mieluiten teettänyt talon paalujen varaan leijumaan, mutta tässä kohti kannatti säästää useita kymmeniä tuhansia.

Työ jatkui tontilla koko kuluneen viikon ja nyt siellä pitäisi olla valmis sorapeti perustuksia varten. Rakennuttajamme Petri pyytää perustuksista tarjoukset ja Jani hankki perustussuunnittelijan tekemään lopulliset suunnitelmat sokkelista.

Olemme lisäksi katselmoineet tarkennettuja tarjouksia huvilan rakentamisesta. Niistä osa on vielä työn alla, joten emme voi tehdä päätöksiä.

On todella mukava lopultakin painaa kaasua projektissa ja saada isoja muutoksia aikaan. Tästä se lähtee.

Ensimmäinen yö mökillä

Palasimme eilen ensimmäiseltä mökkiviikonlopultamme. Keli oli aivan loistava kaikilla mittareilla mitattuna, aurinko paistoi, oli lämmintä ja sunnuntaina ei edes tuullut.

Mökkiprojektimme eteni pienellä liekillä, koska keskityimme enemmän vapaa-ajalla oloon. Poltimme yhden risukasan ja raivasimme mäen päälle jääneet pöllit pinoihin. Sanna niitti ruovikon taimet ja pojat tallasivat järvenpohjaa leikeissään.

Arkkitehtimme Jani oli tehnyt tarjouspyynnöt talotehtaille lähettämistä varten. Kommentoimme ne lasten mentyä nukkumaan ja lähetin vielä laituritarjouksen Viroon. Viestiin tuli vastaus tänään aamulla ja tarjouksen pitäisi tulla muutaman päivän sisään.

Ryhdyn seuraavaksi selvittämään sähkömoottorisahan hankkimista ja miettimään pienen rantaterassin tekoa.

Tarjouspyyntöjen työstöä

Huhtikuun aikana projektimme ei liikahtanut kovinkaan paljoa eteenpäin, olimme lomilla ja muuten vaan kiireisiä.

Tapasimme Janin kanssa uudestaan ja speksasimme tarpeitamme tarjousten pyytämistä ja työmaan vastuunjakoa varten. Jani laittaa tarjouspyyntöjä sovituille firmoille.

Sain Lohjan kaupungilta parin vastaavan työnjohtajan yhteystiedot. Kyselen vielä naapureilta mahdollisia muita nimiä ja sitten soittelen heidät läpi.

Eihän tämä projekti nyt kovin nopeasti etene, mutta toivottavasti tahti jossakin välissä kiihtyy.