Juhannus mökillä ja tarjousten käsittelyä

Kesäkuussa olemme jumpanneet yhdessä arkkitehtimme Janin kanssa tarjouksia kasaan lähettämällä tarjouspyyntiä useisiin suuntiin. Osa tarjoajista on jo hyväksytty, toisissa odotellaan vielä tarkennuksia tai useampia tarjouksia ennen päätöstä.

Muuten huvilaprojekti on edennyt verkkaisesti. Olen sopinut isäni ja setäni kanssa, että he tulevat kaatamaan viimeiset puut tulevien rakennusten alta.

Projektin sijaan olemme lomailleet mökillämme. Vaikka juhannus olikin kalsea, majailimme mökillä keskiviikosta lauantaihin. Saaressa nimittäin pelataan jalkapalloa aina keskiviikkoiltaisin ja pojat ovat kärttäneet sinne pääsyä useasti. Toki on mukava itsekin pelailla.

Lähdimme keskiviikkoiltapäivällä poikaporukalla saareen ja pelailimme tunnin verran jalkapalloa saaren kentällä ennen saunan lämmitystä ja iltapalaa. Torstain työskentelin — sujui yllättävän hyvin langattoman laajakaistan kanssa — ja illalla Sanna ja Seela saapuivat paikalle.

Koska sää oli sateinen ja maa märkänä, poltimme muutaman risukasan torstaina ja perjantaina. Teimme vielä pienen kokon talven aikana kuivuneista kortteista juhannuksen kunniaksi. Se paloi ahnaalla ja korkealla liekillä. Muutama kasa jäi vielä tuleviksi viikonlopuiksi.

Tulevan viikonlopun ohjelmassa on vierailu Kalajoen loma-asuntomessuilla ja sitä seuraavana viikonloppuna on työmatka. Mökille pääsemme heinäkuun 10. tienoilla, ohjelmassa silloin puun kaatoa sukulaisten kanssa.

Poikkeamispäätös saatu

Tänään tuli mukavaa postia viranomaisilta. Karjalohjan kunnanhallitus on myöntänyt poikkeamislupamme ja voimme edetä suunnittelemaan rakennuksia arkkitehdin kanssa. Tästä syntyy seuraavaksi rakennuslupahakemus, joka toivottavasti saadaan sisään vielä tämän vuoden aikana.

Olemme edenneet myös toisella rintamalla: tien siirtoon on saatu suullinen suostumus kaikilta tietämiltäni osapuolilta. Heinäkuussa pitää edistää asiaa maanomistajien kanssa ja ottaa selvää asiaan liittyvistä pykälistä.

Huomisen jälkeen alkaa loma ja suuntaamme ensitöiksemme Loma-asuntomessuille Lappeenrantaan. Sieltä jatkamme suoraan mökille puusavottaan — isäni saapuu taasen kaatamaan puita.

Loma-asuntomessuilla

Kävimme tänään fiilistelemässä loma-asuntomessuilla ja katselimme mahdollisia huvila-aihioita tulevalle tontillemme. Jo ennen messuja pyörittelemämme arkkitehtuurilinjaukset vahvistuivat.

PlusArkkitehtien ja Honkatalojen yhteinen PlusHuvilat-mallisto oli etukäteen suosikkimme messuhuviloiden joukossa, eikä siihen tarvinnut onneksi livenäkään pettyä. Se oli huikean valoisa, olemukseltaan moderni ja pohjaltaan meille sellaisenaan yllättävän sopiva.

Tontti on sen verran mäkinen, että huvila pitää sovittaa sinne taiten. Lomien jälkeen pitää setviä asiaa enemmän, emmekä varmaankaan jää pelkästään PlusHuviloiden varaan.

Lisäksi meitä innostivat Lapponia Housen Wing of Eagle ja Kuusamo Hirsitalojen Nuuna.

Muuten messuista jäi hieman pliisu kuva. Mitään todella päräyttävää ei ollut esillä ja kohteet muistuttivat paljon toisiaan. Musta on nyt kuuminta hottia saunoissa.