Pientä edistymistä usealla rintamalla

Kirjoittelen tätä pitäessäni sadetta huvilalla. Tarkoitus oli käyttää päivä rantasaunan edustan sorapatjan kiveämiseen, mutta sade sotkee suunnitelmia.

Huhtikuiset hyvät säät katkesivat toukokuun alussa kuin seinään. Huvilalla työt jatkuivat, nyt tehtiin viimeistelytöitä ja hoidettiin repsottavia lautoja ja vastaavia pikkujuttuja. Kävin itse paikalla yhtenä torstaina sopimassa käytännön asioita ja antamassa ohjeita.

Tilasin puuttuvat pollarit ja ne tulivatkin alle viikossa. Niistä uupuu vielä anturat, jotka ovat työn alla paikallisella metallipajalla. Portista uupui saranat, nekin tulivat alle viikossa tilauksessa postissa. Seuraavaksi pitää synkronoida töitä, että saadaan sähkömies ja timpurit samaan aikaan paikalle kaivinkoneen kanssa – saataisiin valot ja portti paikoilleen. Kaivuria tarvitaan routaa kestävien perustusten tekoon portille ja valotolpalle, lisäksi yksi sähköjohto pitää kuljettaa tien ali.

Muutamia muita työntekijöitä on pitänyt hoputella. On ollut kommunikaatiokatkoksia, tilausviesti ei ole mennyt perille ja vastaavaa. Askel kerrallaan nekin lutviutuvat, mutta nopeamminkin voitaisiin puolestani edetä.

Tilasin Netraudasta tarjouksesta viisi suursäkkiä kiviä, jotta saisimme kirjoituksen alussa mainitun kiveyksen tehtyä. Tarjous on voimassa vielä kuun loppuun, joten olisi hyvä saada ainakin yksi säkillinen leviteltyä maahan ja näin selvitettyä, montako neliötä saadaan peitettyä.

Huvilan sisällä olevaa kontrollipaneelin paikkaa olen pikkuhiljaa vienyt eteenpäin. Kolon sisään sain upotettua Amazon Alexa Dotin ja kaksi USB-pistoketta tarjoavan laturin. Kiinasta tilasin lattakaapelilatausjohdon, jossa on kulmaliitin – saan sillä kännykkään virran siististi ilman ulokkeita. K-Raudasta hankin kulmaraudan ja porakoneeseen 90 asteen kääntöterän, että saan ruuvit kiinni kolon ylälaitaan. Tähän kulmarautaan kiinnitän magneetin ja siihen kännykän. Näin kännykän saa halutessaan irti seinästä.

Ostin saksalaisesta verkkokaupasta kaiuttimiin suunniteltua vaahtomuovia, jolla voin piilottaa kännykän taakse jäävät yksityiskohdat. Kun tämä saapuu, niin voin askarrella tuon kuntoon.

Kommentoi