Projekti etenee taas

Rakentamisprojektimme on nytkähtänyt aiempaan verrattuna mukavasti eteenpäin. Olemme valinneet vastaavaksi työnjohtajaksi ja rakennuttajaksi Petri Teittisen ja sopineet hänen avustuksellaan aloituskokouksen Lohjan kaupungin kanssa marraskuun alkuun. Sen jälkeen meillä on ymmärtääkseni vapaat kädet aloittaa rakennuttaminen. Petrin kanssa sovimme alustavasti jo muitakin käytännön asioita, jotka liipaistaan käyntiin tuon kokouksen jälkeen.

Olemme saaneet vertailtua talotehtaiden ja heidän rakentajiensa tarjoukset yhdessä arkkitehtimme Janin kanssa. Muutama tarkennus pitää vielä saada, niin sitten hinnat ja toimintatavat ovat riittävän lähellä toisiaan päätöksen tekemiseksi.

Sähkö- ja LVI-suunnitelmat ovat edenneet ja näyttävät hyviltä. Sähkösuunnitelman kanssa pitää vielä miettiä taloautomaatiojärjestelmän hyötyjä ja haittoja – tästä laitoin juuri äsken yhteydenottopyynnön yhden järjestelmän maahantuojalle, toivottavasti ovat hereillä siellä päässä.

Pankkien kanssa on aloitettu keskustelut projektin rahoittamisesta.

Edessä on siis mielenkiintoinen syksy ja talvi.

Ensimmäinen yö mökillä

Palasimme eilen ensimmäiseltä mökkiviikonlopultamme. Keli oli aivan loistava kaikilla mittareilla mitattuna, aurinko paistoi, oli lämmintä ja sunnuntaina ei edes tuullut.

Mökkiprojektimme eteni pienellä liekillä, koska keskityimme enemmän vapaa-ajalla oloon. Poltimme yhden risukasan ja raivasimme mäen päälle jääneet pöllit pinoihin. Sanna niitti ruovikon taimet ja pojat tallasivat järvenpohjaa leikeissään.

Arkkitehtimme Jani oli tehnyt tarjouspyynnöt talotehtaille lähettämistä varten. Kommentoimme ne lasten mentyä nukkumaan ja lähetin vielä laituritarjouksen Viroon. Viestiin tuli vastaus tänään aamulla ja tarjouksen pitäisi tulla muutaman päivän sisään.

Ryhdyn seuraavaksi selvittämään sähkömoottorisahan hankkimista ja miettimään pienen rantaterassin tekoa.