Uusi alku

Huvilaprojekti etenee hitaan verkkaisesti, mutta vähitellen alkaa jo näyttää siltä, että ihan pian rakennetaan.

Alun perin oli tarkoitus kirjata blogiin kaikki projektiin liittyvät kulut ja aikamoinen summa kuluja onkin jo syntynyt, vaikka rakennusprojekti on oikeastaan vasta käynnistymässä. Pidemmän päälle tuo kumuloituva summa ihan kaikista mahdollisista mökkeilyyn liittyvistä kuluista ei kuitenkaan tunnu enää hyvältä ajatukselta.

Teemme tätä pääosin tulorahoituksella ja ad hoc budjetilla ilman aikataulupaineita. Katsotaan mihin kaikkeen rahat riittävät ja edetään sen mukaan. Väljä aikataulu mahdollistaa myös sen, että johonkin haluttuun asiaan tienataan rahat ja hankitaan sitten. Budjetti siis elää projektin mukana. Asian kääntöpuoli on se, että koko projektin loppusumma saattaa kasvaa vuosien aikana alun perin kaavailtua suuremmaksi.

Blogin ei ole kuitenkaan tarkoitus pyöriä vain käytettyjen eurojen ympärillä emmekä välttämättä halua käsitellä tähän vapaa-ajan projektiimme käyttämäämme summaa joka kerta blogissa käydessämme.

Oli kaunis ajatus laittaa kaikki mökkeilyyn liittyvät kulut tänne, mutta jatkossa tänne ei enää kirjata jokaisen ruuvin ja mutterin hintaan ja kulutettua senttiä. Hinnoista voidaan puhua ja joku kirjanpito syntyneistä kuluista varmaan tullaan pitämään, mutta pidettäköön se jatkossa tämän blogin ulkopuolella.

Kommentoi