Vielä veden juomakelpoisuudesta

Länsi-Uudenmaan Vesi- ja Ympäristö ry:stä tuli lopullinen raportti kaivosta. Kaikki muut arvot olivat kunnossa, mutta kaivossa on liikaa rautaa ja humusta. Molemmat samentavat vettä ja tekevät siitä ikävän makuista.

Raportin pohjalta lähdin selvittämään pumppuasiaa. Alkuperäisenä ideana oli hankkia pumppuun raportin mukaiset suotimet ja hoitaa ongelma kuntoon tekniikalla. Ensimmäinen soittamani vesijohtoliike valeli jonkun verran kylmää vettä ideallamme. Mitään tarkkoja suodinsuosituksia ei heiltä saanut, vaan olisi pitänyt keskustella asiasta maahantuojan kanssa. Kaivo kannattaisi myös kunnostaa. Kaikki oli taas jotenkin vaikeaa (vastaavalla tavalla kuten yleensä rautakaupassa), joten lupailin ympäripyöreästi palata asiaan, kunhan olen pessyt kaivon.

Googletin lisää kaivofirmoja Lohjan alueelta. Yksi kaivoja putsaava firma löytyikin, mutta he kertoivat olevansa ns. toisessa päässä veden elinkaarta eli putsaavat vain jätekaivoja. Heiltä tuli kuitenkin erittäin hyvä vihje, Espoossa toimiva Eerola-yhtiöt.

Soitto sinne sytytti taas valon tunnelin päähän. Heiltä löytyy palvelu, jossa kaivo putsataan ja tiivistetään. Samassa yhteydessä he asentavat halutunlaisen pumpun tarvittavine suotimineen. Hintakin palvelulle jäi ainakin ensimmäisen puhelun jälkeen reiluun viiteensataan euroon ja pumppu siihen päälle. Olen nyt varovaisen optimistinen, koska heiltä saa lisäksi ilmaisen asiantuntija-arvion.

Yritän seuraavaksi tavoitella tätä asiantuntijaa, jotta saisin käyntiajan sovittua. Hän on ensi viikon lomalla, mutta minulla on suora numero ja aion pirauttaa pari kertaa. Katsotaan, saanko kiinni vai meneekö pitkälle. Parin viikon päästä on viikon ulkomaankeikka töiden puolesta, joten homma pitäisi hoitaa heti lomien jälkeen tai sitten se heittää syyskuun alkuun.