Syyskuu on sähkökuu

Tässä kuussa saimme mukavasti asioita aikaan sähkörintamalla. Nyt on ulkovalot asennettu ja löytyvät kytkimistäkin, samoin useampi pieni sähköpuute sisällä on laitettu kuntoon – muun muassa kylpyhuoneen valot syttyvät ja sammuvat oikeasta painikkeesta.

Muutamia pieniä juttuja on toki vielä jäljellä, mutta suurin osa asioista on hoidossa.

Seuraava askel on laittaa huvila talvikuntoon. Sitä varten pitää ostaa pieni kompressori, että pystyn puhaltamaan alasaunan vesijohdot tyhjäksi vedestä. Portin laitoimme jo lukkoon.

Hiljaiselo alkaa

Syksy saapui kunnolla lokakuussa ja projektimme siirtyy talveksi taasen lepovaiheeseen.

Edellisen päivityksen jälkeen kesäkeittiöön saatiin rullaovi ja rantasaunasta laskettiin vedet pois ennen talvea. Sain erinomaista opastusta putkimieheltä ja syyn hankkia paineilmakompressorin, jotta jatkossakin saadaan putkista viimeiset tipat pois.

Sähköpuolella työt jatkuvat vielä, viime talvena hajonnut käyttövesiputken lämmitysvastus pitää laittaa kuntoon ja vastaava asentaa myös rantasaunalle. Lisäksi ulkovalot tullaan asentamaan vielä ennen talvea.

Tielle tuleva puomi saatiin tontille ja se olisi tarkoitus asentaa yhdessä ulkovalojen kanssa, kun joudutaan joka tapauksessa valamaan betonia.

Kaikkea haluamaamme emme saaneet kesällä tehtyä, joten töitä pitää jatkaa vielä keväämmällä. Toiveissa olisi kuitenkin saada projekti pian päättymään.

Vietämme huvilalla isänpäivän näillä näkymin, jolloin toivottavasti saisin tehtyä loput halot.