Projektin päätös

Reilut kahdeksan ja puoli vuotta sitten istuin samassa huoneessa kuin nytkin appivanhempieni luona Taivalkoskella ja pohdin tulevan mökkiprojektini dokumentointia blogiksi.

Silloin tehty päätös aloittaa bloggaaminen oli nyt katsottuna hyvä ja tämä blogi on dokumentoinut projektin monet vaiheet – jotka olisivat painuneet helposti unholaan.

Nyt olen tehnyt päätöksen lopettaa projektibloggaamisen, koska suurempaa kerrottavaa ei enää ole. Huvila ja muut rakennukset ovat olleet valmiita jo useamman vuoden ja olemme viettäneet Lohjalla juhannuksia, jouluja, äitienpäiviä, isienpäiviä, muita juhlia ja aivan tavallista lapsiperheen arkea. Toki laitettavaa on vieläkin, harvoin projektit päättyvät täysin valmiiksi, mutta raportoitavien asioiden määrä on tyrehtynyt. Ja tulevana vuonna tekemistä olisi vielä vähemmän, joten fokuksessa pysyminen olisi vaikeampaa – jolloin blogistakin tulee vähemmän kiinnostava.

Eli kannattaa lopettaa, kun vielä hyvältä tuntuu.

Toivottavasti tästä blogista on ollut hyötyä ja hupia muille samoissa rakennusliemissä uineille tai huvilasta haaveileville. Vaikka aktiivinen bloggaaminen nyt loppuu, niin sivusto jää edelleen olemaan.

Itsellemme huvilasta on muodostunut hyvin tärkeä paikka, jossa sielu lepää. Siinä suhteessa olemme alkuperäisessä tavoitteessamme – vaikka matka oli pitempi ja joskus myös raskaampi kuin osasimme odottaakaan. Mutta lopputulos on ollut kaiken vaivan arvoinen ja ylikin.

Kommentoi