Ensimmäinen juhannus

Vietämme paraikaa ensimmäistä juhannusta mökillä. Viime vuotisen puunkaadon oksat ja jonkun verran jo kauemmin lojunutta puutavaraa on poltettu kokossa ja lapset on saatu nukkumaan — on siis hyvää aikaa kirjoittaa tänne blogiin.

Kelit ovat suosineet, aurinko on paistanut kirkkaalta taivaalta ja tuulta on ollut sopivasti. Juhannuskoivut sain omalta tontilta ja paljon taimia jäi vielä seuraaviksi vuosiksi. Paikallisena erikoisuutena oli soutuveneellä kuljetettu hanuristi, joka soitti ikivihreitä.

Olemme edellisen kirjoituksen jälkeen olleet muutaman kerran mökillä ja edistäneet unelmaamme muutamin pienin askelin:

  • Nuohooja kävi mökillä ja totesi kaikki hormit ja tulisijat ehjäksi. Koepoltimme sekä hellassa että takassa useita pesällisiä ja alkukankeuksien jälkeen molemmat vetivät hyvin. Takkaa tuskin käytämme, koska makkarat on helpompi paistaa grillissä — hella sen sijaan on käyttökelpoinen peli.
  • Saimme tarjouksen puutarhasuunnittelijalta istutuksista. Hän myös suositteli, että tonttia raivattaisiin lisää ennen suunnitelman tekoa. Heinäkuun toisella viikolla on tarkoitus kaataa lisää puuta.
  • Uuden tien teko on ollut esillä sekä maanomistajien että liityttävän tien käyttäjien kanssa. Yhtä vaille kaikilta olen saanut suullisen luvan edetä asiassa. Toivottavasti saan vielä viimeisen puollon, jonka jälkeen voimme siirtyä käytännön toimiin tien paikan määrittämiseksi ja rasitteiden laatimiseksi.
  • Karjalohjan ympäristölautakunta käsitteli hakemuksemme ja puolsi sitä. Kunnanhallitus on tehnyt asiasta päätöksen, mutta en ole vielä saanut pöytäkirjaa käsiini. Jos kaikki menee hyvin, aloitamme suunnittelun elokuussa.
  • Kahluuhousut ovat osoittautuneet erinomaiseksi hankinnaksi. Olen huhkinut ruovikossa — paljastui, että kaislamme onkin ruokoa — ja saanut sen auki molemmista päistään. Vesi pääsee virtaamaan ja paremmin ja rannan kunto paranee.
  • Poikien laavu on saanut havukaton. Kaadan heille pari kuusta per päivä ja karsin oksat kattotarpeiksi. Moottorisahattomana hoidan kaadon kirveelle ja siistin kannon pokasahalla. Tontti on avartunut mukavasti jo muutaman pikkukuusen kaadolla. Isot jätän suosiolla moottorisahalle.

Nyt juhannuksena olemme viettäneet aikaa enemmän lomailun merkeissä. Aattoaamuna kävin lakaisemassa mökin ja vajan katon, kun tuli ostettua erinomaiset teleskooppitikkaat Verkkokauppa.com:sta. Samalla reissulla ostin myös hyttysansan, johon ei ole vielä päätynyt yhtään hyttystä.

Tutustuimme paikalliseen Martin Pihaan, jossa söimme jäätelöt ja pelasimme hetken jalkapalloa. Suosittelen piipahtamaan, jos olette saaressa liikenteessä — mielenkiintoinen paikka.

Huomenna käymme Fiskarsissa lomailemassa ja sunnuntaina kotiin.

Kevätsiivous sisällä ja ulkona

Vietimme viime sunnuntaina siivouspäivää mökillämme. Sanna siivosi talon sisältä ja minä siistin hieman ulkopuolta. Poikien harrastusten ja kavereiden syntymäpäiväjuhlien takia emme vielä päässeet viettämään yötä mökillä, mutta senkin aika lähestyy.

Itse käytin aikani viime vuoden rästien hoitoon. Ostimme loppukesästä riippukeinun pojille ja nyt sain sen kiinnitettyä puuhun. Samoin vajan edessä ollut rappu oli koko viime kesän ja talven kumollaan mökin edessä — nyt se on taas paikoillaan vajan edessä.

Nämä työt tulivat tehtyä vähän ex tempore -meiningillä. Kävin lainaamassa naapurilta akkuporakoneen, kun olin jättänyt omani kotiin. Pieni kateuden pistos tuntui, oli sen verran parempi tämä lainalaite — pitänee itsekin miettiä DeWaltin ostamista.

Lopuksi ryhdyin rakentamaan pojille laavua, kun olivat sitä aikansa kärttäneet. Jätin työn taktisesti kesken, onpahan kavereille kimmoketta tulla mukisematta mukaan seuraavillakin kerroilla.

Kesän tulo näkyy hankintojen kasvuna. Ostin naapurilta airot veneeseemme ja kävin tänään hakemassa Motonetista kahluuhousut kaislan niittämistä varten.