Viimeistelytyöt pian käyntiin

Kevät on mennyt töiden suunnittelun ja käynnistelyn merkeissä. Nyt ollaan siinä pisteessä, että rakennusmiehiä saapuu aika ajoin huvilalle. Ohjelmassa on saunan sisustuksen viimeistely sähkö- ja putkitöineen sekä kesäkeittiön ja muiden ulkorakenteiden viimeistely.

Rantasaunan tuvan keittiöseinän kalusteet ovat työstössä puusepällä ja jääkaappi on tilattu. Rantasaunan irvistävät laudat on tarkoitus korjata kuluvalla viikolla.

Olemme itse suunnittelun lomassa laittaneet pihamaata edustavampaan kuntoon. Tontin reunalla pari vuotta seisonut rankapino on pätkitty kahta jättimäistä kuusta lukuun ottamatta – ne ovat niin järeitä, että moottorisahan laipan pituus ei riitä katkaisuun. Kaikki koivut on myös halkaistu ja kasassa kuivumassa. Siirsimme myös viimeisen naapurin tontilla olleen puukasan pinoon.

Istutimme pari uutta hedelmäpuuta kirsikkapuiden jatkoksi. Olemme askel askeleelta täyttäneet tonttia kasveilla. Nyt hieman jännittää kevään kuivuus, varsinkin kun emme ole ehtineet käydä huvilalla pariin viikkoon.

Kalustepuolella asiat ovat edenneet rivakasti. Saimme lopultakin ostettua ruokapöydän tuolit ja löysimme Kiteen Huonekalutehtaan valikoimista hienon Notte-divaanin rantasaunan tupaan sohvaksi ja vuoteeksi. Vuoden varastossa olleet seinähyllyt ruuvattiin seinään ja kellollekin löytyi paikka. Eteisessä on nyt peili ja penkki, samoin rantasaunan pukuhuoneeseen löytyi peili.

Vuoden tilauksessa ollut ruokapöydän valaisinkin saapui lopulta Italiasta, kun laitoin tarpeeksi tiukkoja ukaaseja sähköpostiin. Yövalot saapuivat myös. Nämä ja aiemmin ostettu työpöydän valaisin odottavat sähkömiehen vierailua.

Sanna sai äitienpäivälahjaksi Mademoiselle-keinutuolin, jota oli pitkään toivottu.

Ostimme ylä- ja alaterassille yhtenäiset ulkokalusteet. Kaikkiaan neljä pöytää ja kahdeksan penkkiä. Materiaali on komposiittia, eli niiden pitäisi kestää säiden vaihtelua.

Ulkovarastoon ostin ja asensin Ikean Ivar-hyllyä. Aiemmin koko lattia oli täynnä tavaraa ja varasto hieman kaoottinen. Nyt melkein kaikki tavarat ovat hyllyillä ja loput koukuissa seinällä. Osa liiterissä olleista tavaroista siirtyi samalla varastoon ja liiterikin on nyt siistimpi. Asennuksen jälkeen kävin hakemassa pari lisähyllylevyä, kun hyllystä tuli väljähkö. Näin saadaan loputkin tavarat paikoilleen.

Laiturista talvella irronnut ponttooni piti kaivella järvestä ja tyhjentää vedestä. Porasin siihen pari reikää ja se tyhjentyi parissa päivässä. Kävin hakemassa uuden ponttoonin Tormitehnikalta Virosta. Nyt se pitäisi vielä laittaa kiinni. Onneksi vedet ovat lämpimiä.

Työn tuoksinassa ei tullut otettua kuvia näistä lainkaan. Pitää korjata virhe jossakin välissä ja laittaa kuvia myös tänne.

Kommentoi